Verslag 20 mei 2015: Peter van Westen NoNumber

Verslag NoNumber Extensies

Peter van Westen heeft ons op woensdagavond 20 mei 2015 een uitgebreide en begrijpelijke kijk op zijn extensies gegeven. Heel bijzonder! Jammer dat er zo weinig deelnemers op deze avond zijn gekomen.

Peter heeft zijn belangrijkste extensies besproken:

- NoNumber Extension Manager (overzicht van alle mogelijkheden met installers)
- Advanced Module Manager (kleurcodering, die zelf is aan te passen, op kleur te sorteren, snel zoeken, vervangt Moduel-overzicht van Joomla zelf, je kunt switchen)
- DB replacer (zoek en vervang in je database, eenvoudiger en met controle wat je doet ipv PHPadmin, woorden vervangen in Content)
- Sourcerer (plaats HTML, css, javascript en PHP in je source code en maak de pagina dynamisch)
- Snippets (vaste tekstfragmenten toevoegen dmv knop onderaan editor)
- Cache Cleaner (1 knop voor alle cache, geen wachtijden, instelbaar)
- ReReplacer (geavanceerd zoeken en vervangen in Joomla, Reguliere Expressies bieden bijzondere oplossingen, PHP kennis vereist)
- Content Templater (tekstsjablonen maken en toepassen)
- Dummy Content (via een knop onderin editor plaats je dummy tekst en/of plaatjes in de editor, groot scala aan voorbeeld-tekstsoorten)
- and You must have: What? Nothing! Direct aanschaffen en doe niks meer!

In de meeste gevallen heeft hij zowel de mogelijkheden binnen een Free en een Pro besproken. De Pro versies zijn net iets uitgebreider.

Verder nog wat korte extra steatments bij bepaalde onderwerpen:
- Module Manager (HTML-tekst voor - en achter in een menu toe te passen)Opvallend zijn de vele instelmogelijkheden per datum, per module, per gebruiker, per land, etc. Deze instellingen kan je voor je klant ook selcetief verbergen, zodat hij niet daarmee belast wordt.
- Reguliere Extensie: video vertonen ipv 3Party plugins dmv eenvoudig code. Voordeel ook dat je selecties kan toepassen op wie wel of niet mag zien. Voorkeur voor Vimeo omdat Youtube teveel ruis erom heen heeft. En Vimeo is professioneler en biedt meer statistiekmogelijkheden.
- Content Templater: ook tabellen met css styling als template in te laden waarmee de klant zelf snel verder kan.
- Recurring optie: tekst of module van dezelfde datum in verschillende jaren automatisch terug laten komen, scheelt een hoop werk!

Alle extensies zijn gratis. En de meeste hebben een Pro versie met extra functionaliteit voor grotere websites en power users.

Meer informatie op: www.nonumber.nl

Peter bedankt voor je bezoek en bijzondere uitleg!